Bestuur

De Dutch Magical Society wordt gestuurd door een enthousiast bestuur:

Peter Lameris – Voorzitter
Jorrit Schooneman – Penningmeester & secretaris
Marjolein Hermans – Algemeen bestuurslid (vice voorzitter)
Ab Schouten – Algemeen bestuurslid
Kaj Uhl – Algemeen bestuurslid

Als je vragen hebt over ons bestuur kun je altijd contact met ons opnemen.

Peter Lameris

Hallo, ik ben Peter Lameris en voorzitter van Dutch Magical Society. Ik goochel nu een aantal jaar en ben jaren entertainer geweest op camping- en bungalowparken. Ik speelde daar heel veel meeleeftheater, het spelen van typetjes.

Toen ik daarmee stopte ging ik het optreden voor publiek missen. Ik ben toen begonnen met het ballon modelleren en van het een kwam het ander. Ik goochel nog niet heel veel maar ik leer op elke clubavond wel weer iets nieuws. Ik hoop dit nog heel lang vol te kunnen houden en als jullie een vraag hebben over het spelen van typetjes mag je mij altijd vragen.

Jorrit Schooneman

Mijn naam is Jorrit Schooneman en ben sinds de allereerste clubavond lid van de Dutch Magical Society. Sinds 2017 maak ik onderdeel uit van het bestuur als secretaris en sinds 2019 ook als penningmeester. In datzelfde jaar ben ik afgestudeerd aan de opleiding Mediamanagement. Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf als websitebouwer (JSocial) en als entertainer en evenementenorganisator (JSentertainment).

Als entertainer werk ik voornamelijk als kindergoochelaar en presentator. Achter de schermen zie je mij regelmatig als organisator van diverse culturele evenementen. De ervaring die ik tot nu toe heb opgebouwd wil ik graag delen en overbrengen op de leden van onze vereniging. We kunnen tenslotte veel van elkaar leren. Ik hoop mijn ervaringen binnen de vereniging nog verder uit te kunnen bouwen en help onze leden graag waar nodig.

Marjolein Hermans

Mijn naam is Marjolein Hermans en ben samen met mijn man
Marcel vijf jaar hoofdredacteur geweest van het toen nog papieren exemplaar van de Informagie. Een mooie en leerzame tijd waarin ik onder
andere Hans Kazan, Teller en Uri Geller heb mogen interviewen. Ook helpen we andere goochelaars met het samenstellen van hun achtergrondmuziek, eventueel aangevuld met geluidseffeceten en voice-overs.

Daarnaast zijn we altijd druk in de weer met radio. De meest interessante show voor goochelaars is ‘Magic Magazine’ een podcast helemaal gewijd aan de kleinkunst, met name de magie. Gek genoeg houden we dan nog steeds vrije tijd over en dan varen we graag door de grachten van Amsterdam met ons bootje.

Ab Schouten

Mijn naam is Ab Schouten en ik run samen met mijn vrouw Feestwinkel Heemstede. Dankzij de feestwinkel ben ik in aanraking gekomen met het goochelen. Niet alleen goochelen heeft mij gegrepen, ook clownen en acteren doe ik met veel plezier. Zo ben ik niet alleen te boeken als kindergoochelaar (Ab Appelsap) maar ook als Sint ben ik erg druk.

Ook als acteur ben ik vaak te vinden op diverse festivals, zo liep ik als schutter op het Frans Hals festival en als middeleeuws soldaat op slot Loevestein. Ik werk het liefst voor kinderen en vind het erg leuk dat bij ons op de clubavond de jeugd en de volwassenen door elkaar heen lopen.

Kaj Uhl

Mijn naam is Kaj Uhl, met veel enthousiasme heb ik als jonge goochelaar een kinderprogramma opgezet. Ik merkte na een tijdje dat het niet meer voldeed aan wat ik wilde uitstralen. Als ik samen met andere goochelaars over het programma praat dan merk ik dat we elkaar kunnen helpen en dat je zo op nieuwe ideeën komt en je niveau omhoog tilt.

Ik ben naast het goochelen veel met muziek bezig, het lijkt mij mooi om mijn hobbies te combineren. Toen de vorige voorzitter mij vertelde over het opstarten van deze vereniging en vroeg of ik hem wilde ondersteunen, heb ik daar natuurlijk vol enthousiasme ja op gezegd.